ΘΥΡΙΔΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

LOGIN

εγγραφή είσοδος

ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2008 (10-06-2008)

Ένα πρωτοποριακό γαστρονομικό show με τον Ηλία Μαμαλάκη να μας υποδέχετε στη σκηνή του θεάτρου της Μονής Λαζαριστών , και πλάι του, ως συμπαρουσιαστής, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Οι πραγματικοί όμως «πρωταγωνιστές» της βραδιάς ήταν οι κορυφαίοι σεφ από γνωστά πεντάστερα ξενοδοχεία που μας υπόσχονται ένα γαστρονομικό ταξίδι σε γευστικές γωνιές της Ελλάδας.
Η παράσταση ξεκίνησε με τον Michel Jost (Hyatt Regency) να μας ετοιμάζει λειριά (ζυμαρικά) από την Ήπειρο με τόνο, ντομάτα, φρέσκα αρωματικά και κάπαρη. Στη συνέχεια ο Λεωνίδας Ιορδάνης (Eagles Palace) μας πρότεινε αμπελόφυλλο γεμιστό με καραβιδοουρά, πλιγούρι και ανθόμελο, με ντιπ φρέσκιας κρέμας, κρόκο και μοσχολέμονο. Ο Στέφανος Χατζηαντωνίου (Les Lazaristes) παρουσίασει επί σκηνής ματσάτα από τη Φολέγανδρο (ζυμαρικά) με μπέικον, ντοματίνια, βαλσαμικό ξύδι, σιρόπι ροδιού και καπνιστό τυρί Μετσόβου. Την παράσταση έκλεισε ο γνωστός ζαχαροπλάστης της πόλης Παύλος Τερκενλής με ένα λαχταριστό γαλατομπούρεκο.

Η οινολόγος Μαρία Νέτσικα παρουσίασε τους αρμονικούς καβαλιέρους των πιάτων, τα κρασιά: Κτήμα Εύχαρις λευκό 2007, Άννασα 2005 της Mediterra Οινοποιητική, Thema ροζέ 2007 του Κτήματος Παυλίδη, Veriki Grain rose 2007 του Κτήματος Χατζημιχάλη, Βυσσινόκηπος 2007 του Κτήματος Παλυβού, Cabernet – Merlot 2005 της Οινοποιίας Αρβανιτίδη, Παραπορτιανό λευκό 2007 και ερυθρό 2006 της Αμπελώνας Μυκόνου, Δύο ελιές 2005 της Κυρ-Γιάννη, Ροδίτης 2007 της Οινοποιίας Συμεωνίδη, Καλλίστη 2007 της Μπουτάρη Οινοποιητική, Ρομπόλα 2007 της Gentilini, Μαλαγουζιά 2007 του Κτήματος Πόρτο Καρράς, Ψηλές Κορφές 2007 της Ε.Ο.Σ. Σάμου, Sauvignon Blanc 2007 της ΙΝΟ, Άβδηρος λευκός 2007 του Κτήματος Βουρβουκέλη.
ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2008
ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2008
ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2008
ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2008
ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2008
ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2008
Αποστολή ώς: