ΘΥΡΙΔΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

LOGIN

εγγραφή είσοδος

«OI ΣYNTAΓEΣ THΣ KIKHΣ»Κατσικάκι σούβλας παραδοσιακό (01-04-2009)

Κατσικάκι σούβλας παραδοσιακό

ΥΛΙΚA

• 1 κατσικάκι (περίπου 8 κιλά)

• 3-4 λεμόνια

• 2 κουταλιές βούτυρο

• λίγη ρίγανη

• 1 κούπα λαδολέμονο

• αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε το κατσικάκι και το πλένετε καλά. Το αφήνετε να στραγγίσει. Το περνάτε στη σούβλα και το δένετε με ανοξείδωτο σύρμα στο λαιμό, στην πλάτη, στη μέση και στα πόδια. Το περνάτε με το λεμόνι (τρίβετε με τις λεμονόκουπες) εξωτερικά και εσωτερικά. Το αλατοπιπερώνετε. Αλείφετε το εσωτερικό με λίγο βούτυρο και το πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη. Ράβετε την κοιλιά του με μεγάλη σακοράφα και χοντρή κλωστή. Ανάβετε φωτιά με κληματόβεργες και κάρβουνα μέσα σε μικρό λάκκο. Βάζετε δύο ξύλα με τσατάλια και στηρίζετε τη σούβλα. Στην αρχή το ψήνετε αρκετά ψηλά για να μην «αρπάξει» και μετά σιγά σιγά το κατεβάζετε. Μαζεύετε περισσότερη φωτιά στα πόδια και στην πλάτη. Γυρίζετε τη σούβλα συνεχώς. Με ένα ματσάκι ρίγανη ή βασιλικό κατά διαστήματα το περνάτε γύρω γύρω με λαδολέμονο. Όταν αρχίσουν να ανοίγουν οι πλάτες και να φαίνονται τα κόκαλα, σημαίνει ότι ψήθηκε το κατσικάκι. Το βγάζετε από τη φωτιά και το βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί. Το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε ζεστό.

| Μερίδες 12 |

ατσικάκι σούβλας παραδοσιακό
   
Αποστολή ώς: