ΘΥΡΙΔΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

LOGIN

εγγραφή είσοδος

Απαράδεκτη οινολογική πρακτική. (06-05-2009)

Να μην επιτραπούν νέες οινολογικές πρακτικές που θα υποβαθμίσουν την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των κοινοτικών κρασιών ζήτησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γιάννης Γκλαβάκης, στην Επίτροπο Γεωργίας, κα Boel, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Κομισιόν αναμένεται να προτείνει την άρση της απαγόρευσης πρόσμιξης λευκού και κόκκινου κρασιού για την "παραγωγή" ροζέ κρασιού."Από οινολογικής πλευράς, πρόκειται για
απαράδεκτη πρακτική καθώς το κρασί είναι προϊόν ζύμωσης και όχι πρόσμιξης" δήλωσε ο ευρωβουλευτής. Από οικονομικής πλευράς, επίσης είναι απαράδεκτο, καθώς θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό στους παραγωγούς που έχουν επενδύσει στην παραγωγή ροζέ κρασιού.Ολοκληρώνοντας, ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι "η Κομισιόν θα αποδεδειχθεί ανακόλουθη εάν επιτρέψει αυτήν την πρακτική. Πριν από λίγο καιρό δημοσίευσε την Πράσινη Βίβλο για την βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των κοινοτικών προϊόντων. Ποιά η ποιότητα ενός κρασιού που είναι αποτέλεσμα μίξης αδιάθετων ποσοτήτων κρασιού; Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες κάθε άλλο παρά υπέρ της ποιότητας είναι, ενώ παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο τον κοινοτικό κλάδο παραγωγής ροζέ κρασιού".
www.agroschannel.com/
Απαράδεκτη οινολογική πρακτικ
   
Αποστολή ώς: