ΘΥΡΙΔΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

LOGIN

εγγραφή είσοδος

Κίνηση 5 Μουσείων. (13-05-2009)

Η «Κίνηση των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» φιλοδοξεί να γράψει μια καινούργια σελίδα στην πολιτισμική ιστορία της Θεσσαλονίκης. Να δημιουργήσει ένα ανοικτό τοπίο μουσείων, ένα υπαρκτό πολιτιστικό περίπατο. Να αναδείξει την πρωτοποριακή συμπεριφορά και την ανοικτή φυσιογνωμία των πολιτών της.Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. δημιούργησαν το σύνδεσμο των πέντε Μουσείων, με πενταετές σύμφωνο προγραμματισμού.Κοινός στόχος είναι η αλληλοενημέρωση και η στήριξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, η από κοινού οργάνωση μιας μεγάλης θεματικής έκθεσης και κοινές δράσεις, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα και παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με ενιαία προβολή και προώθηση.Το έναυσμα για αυτή τη συνεργασία δόθηκε από τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος κ. Νίκο Ευθυμιάδη και το μέλος αυτής κ. Σταύρο Ανδρεάδη, σε μια συνάντηση-πρόσκληση συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων, σε θέματα πολιτισμού και καθημερινότητας της ζωής στην πόλη μας.Αμφότεροι οι φορείς, η κίνηση των «πέντε Μ» και η Πολιτιστική Εταιρεία, δεσμεύονται για αμοιβαία στήριξη σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η δυναμική αφετηρία της κίνησης «Μουσείο x πέντε» θα σηματοδοτηθεί με τη συμμετοχή και τη συνεργασία στις ήδη προγραμματισμένες μεγάλες εκθεσιακές οργανώσεις, όπως:

- Η «Μπιενάλε 2», τον Μάιο 2009, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Συμμετοχή της κίνησης «Μουσείο x πέντε».

- Ο «Μιρό της Μαγιόρκας» τον Σεπτέμβριο 2009, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Συμμετοχή της κίνησης «Μουσείο x πέντε». -Η «Πρώτη εικόνα» το Νοέμβριο 2009, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Συμμετοχή της κίνησης «Μουσείο x πέντε»(Επετειακή έκθεση των 30 χρόνων και στο πλαίσιο των 50 χρόνων του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης).

-Ο «Γυάλινος Κόσμος», 2009-2010, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Συμμετοχή της κίνησης «Μουσείο x πέντε».

-Εικαστικές Τέχνες και Θέαμα (Όλος ο κόσμος μια σκηνή), τέλος του 2010. Θεματική έκθεση. Οργάνωση από την κίνηση «Μουσείο x πέντε», (Θέατρο, Όπερα, Χορός, Performances, Σκηνογραφία). - Στόχος είναι μια στενότερη συνεργασία και στο οργανωτικό κομμάτι της «Μπιενάλε 3», τον Μάιο 2011.

Κίνηση 5 Μουσείων.
Κίνηση 5 Μουσείων.
Κίνηση 5 Μουσείων.
Κίνηση 5 Μουσείων.
Κίνηση 5 Μουσείων.
 
Αποστολή ώς: