ΘΥΡΙΔΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

LOGIN

εγγραφή είσοδος

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (16-02-2008)

Η Wine Plus συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τα Μαθήματα Μαγειρικής που, εδώ και 6 χρόνια, διοργανώνει. Η φετινή σεζόν θα ολοκληρωθεί με τον κύκλο «Μια νέα ματιά στην ελληνική κουζίνα». Η αγάπη για τη μαγειρική, η διάθεση και η περιέργεια για γαστριμαργικές αναζητήσεις έχουν τη βάση τους στην σπιτική μαγειρική που μας μεγάλωσε. Οι γεύσεις και τα αρώματα που συνθέτουν το προσωπικό μας αρχείο, προέρχονται από πιάτα που αγαπήσαμε παιδιά ή που υποχρεωθήκαμε να καταπιούμε, επειδή μας «κάνουν καλό», μαγειρεμένα από τα χέρια ακούραστων μαμάδων και νοικοκυρών γιαγιάδων. Η ελληνική κουζίνα, με όλες τις επιδράσεις που δέχτηκε στο πέρασμα του χρόνου, η ταπεινή, καθημερινή, φτωχή μεσογειακή διατροφή, η αστική κουζίνα των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων της ευμάρειας, αλλά και η κρητική, η νησιώτικη, η πολίτικη, η βλάχικη, η ποντιακή κουζίνα, αυτό το πολύχρωμο, ευωδιαστό μωσαϊκό, θα μας απασχολήσει στον νέο κύκλο Μαθημάτων Μαγειρικής που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2008.Ετοιμαστείτε όμως, να ρίξουμε «Μια νέα ματιά στην ελληνική κουζίνα» με την καθοδήγηση της ομάδας του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki, τον Michel Jost, Executive Chef του ξενοδοχείου και του Regency Casino, τον Κώστα Αραμπατζή executive sous chef και τον Αλέξανδρο Αλεξίου, chef patissier.Στο φιλόξενο εστιατόριο Ambrosia, σε ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα και με τη βοήθεια οθόνης plasma, θα παρακολουθήσουμε την προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου γεύματος με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό. Το οποίο στη συνέχεια θα απολαύσουμε με τη συνοδεία ταιριαστών κρασιών. Ο αγαπημένος μας μουσακάς αποκτά ένα πιο σύγχρονο πρόσωπο, τα γεμιστά καλωσορίζουν νέα συστατικά, τα θαλασσινά μας μαγεύουν με χίλιους τρόπους, το ελαιόλαδο εδραιώνει τη θέση του, τα νοστιμότατα όσπρια και τα ταπεινά χορταρικά κερδίζουν το γευστικό παιχνίδι.Το ελληνικό τραπέζι στρώνεται περήφανο, παραδοσιακό αλλά και ανανεωμένο, πιο ελαφρύ και πιο ενδιαφέρον, με όλα τα δώρα της μεσογειακής γης πολύτιμους συμμάχους του. Το σεμινάριο «Μια νέα ματιά στην ελληνική κουζίνα» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17, 31 Μαρτίου και 7 Απριλίου 2008 στο εστιατόριο Ambrosia του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki. Αρχίζουν στις 7:00 μ.μ. και ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορισμένος. Το κόστος για την παρακολούθηση του μαθήματος, το έντυπο με τις συνταγές και το δείπνο που ακολουθεί είναι 120 €.Πληροφορίες - Συμμετοχές:

Wine Plus, τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr

   
Αποστολή ώς: