ΘΥΡΙΔΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

LOGIN

εγγραφή είσοδος

Εργαστήριο γεύσης της Wine Plus στο εστιατόριο YaMas (05-03-2008)


Η Wine Plus συνεχίζει τη σειρά σεμιναρίων κρασιού, κάθετων γευστικών δοκιμών, εργαστηρίων γεύσης και μαθημάτων μαγειρικής που διοργανώνει στον χώρο της Οινοθήκης του εστιατορίου YaMas (Λεωφόρος Νίκης 15, Θεσσαλονίκη).
Τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2008, μας προτείνει μια εκ βαθέων γνωριμία με τα αστέρια του ελληνικού αμπελώνα. Περιήγηση στους αμπελώνες όπου καλλιεργούνται οι τέσσερις κορυφαίες ποικιλίες οιναμπέλου της χώρας μας και αναγνώριση των ξεχωριστών γευστικών χαρακτήρων των κρασιών τους.
Ασύρτικο
Αφυπνιστική οξύτητα, γευστικός πλούτος, γενναιόδωρο αλκοόλ, άρωμα λεμονανθών. Μ’ αυτά τα εφόδια στη βαλίτσα του, το πιο δυναμικό ελληνικό λευκό σταφύλι, ξεκίνησε από την πατρίδα του τη Σαντορίνη για να κατακτήσει την Μακεδονία, την Κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
Μοσχοφίλερο
Ένα από τα πιο αρωματικά σταφύλια της Ελλάδας. Γεμάτο φρεσκάδα, με μύτη που θυμίζει ροδοπέταλα και με ωραιότατη οξύτητα, αφού κατάκτησε τους ντόπιους ουρανίσκους κάνει επιτυχώς καριέρα και στις ξένες αγορές.
Ξινόμαυρο
Σοφιστικέ, κομψό και απόλυτα αποπλανητικό. Δίνει κρασιά που παρά την αρσενική τους δύναμη, διαθέτουν χάρη. Φυσικά, το Ξινόμαυρο μπορεί στη νεότητά του να είναι ανένδοτα τεταμένο, άγριο και επιθετικό. Με τον χρόνο όμως, με την ηλικία και την επιμονή, μαλακώνει. Πλούσιο και… εξημερωμένο γίνεται πλέον, ο φίλος μιας ζωής.
Αγιωργίτικο
Σταφύλι πανέμορφο, μας δίνει κρασιά περιζήτητα. Με έντονα πορφυρό, σχεδόν μαύρο χρώμα. Το μπουκέτο τους ξεχειλίζει φρούτο: γλυκά, ώριμα βύσσινα, μαρμελάδα και σοκολάτα. Και στο στόμα; Εδώ είναι το μυστικό της γοητείας τους. Πλούσια γεύση, επικίνδυνα ελκυστική! Σαν να χαϊδεύεις βελούδινο κορμί.
Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με γευστική δοκιμή εκλεκτών ελληνικών κρασιών και ταιριαστών εδεσμάτων.
Πληροφορίες - κρατήσεις: Wine Plus, τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr
ΣΤΑΦΥΛΙ ΕΡΥΘΡΟ
   
Αποστολή ώς: