ΘΥΡΙΔΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

LOGIN

εγγραφή είσοδος

Χρυσό μετάλλιο για το Chardonnay Αρβανιτίδη 2007 (11-03-2008)

Με Χρυσό μετάλλιο επέστρεψε το Chardonnay 2007 της Οινοποιίας Αρβανιτίδη από τον γαλλικό Διαγωνισμό Οίνου Vinalies Internationalles.
Μία ακόμη επιβράβευση, η οποία ενισχύει την πεποίθησή μας, ότι η διεθνής ποικιλία, καλλιεργημένη με προσοχή στο υψόμετρο των 500 μέτρων και οινοποιημένη με κατεύθυνση την έκφραση του φρέσκου χαρακτήρα της, ανταποκρίνεται με απολύτως ελκυστικά αποτελέσματα.
Λευκό κρασί με εκρηκτικό αρωματικό χαρακτήρα, πλούσιο σώμα και δροσιστική οξύτητα το Chardonnay Αρβανιτίδη 2007 αποτελεί μια καθαρή έκφραση της κοσμοπολίτης ποικιλίας, τόσο στη μύτη, όσο και στο στόμα.
Συγκεκριμένα η σοδειά του 2007, ως γνωστόν, ήταν μια ιδιόμορφη χρονιά, από αμπελουργική σκοπιά, για ολόκληρη την Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά την ξηρασία και τις ελάχιστες βροχοπτώσεις. Έτσι και στην περιοχή του Ασκού Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται οι αμπελώνες της Οινοποιίας Αρβανιτίδη, οι αυξημένες θερμοκρασίες και η μεγάλη ηλιοφάνεια, είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση στρες ξηρασίας στα αμπέλια και τη μείωση της ποσότητας παραγωγής. Ευτυχώς, κάποιες βροχοπτώσεις τον Αύγουστο και το επιλεκτικό πότισμα μας έδωσαν τη δυνατότητα να εκμεταλλευθούμε τα θετικά στοιχεία της χρονιάς.
Το Chardonnay εμφάνισε πρωιμότητα 20 ημερών! Η συνεχής όμως, παρακολούθηση των αμπελιών, κατέληξε σε τρυγητό τη στιγμή που τα σταφύλια παρουσίαζαν υψηλή ωρίμανση διατηρώντας, ωστόσο, τα απαραίτητα οξέα. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με εκρηκτικό αρωματικό χαρακτήρα, εντονότερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και γευστικό πλούτο.
Chardonnay 2007 Αρβανιτίδη
   
Αποστολή ώς: