ΘΥΡΙΔΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

LOGIN

εγγραφή είσοδος

Ανοιχτές Πόρτες (15-05-2008)


Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, για πέμπτη συνεχή χρονιά προσκαλούν στα οινοποιεία τους τους φίλους του κρασιού για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, δώρα και πολλές εκπλήξεις.

Ιδιαίτερα κρασιά, σπάνιες ετικέτες, ξεχασμένες ποικιλίες, παλαιές σοδειές, κρασιά του τρύγου 2007 και αμπελοοινικά αποστάγματα είναι στη διάθεση του κοινού για γευσιγνωσία και αγορές σε ειδικές τιμές.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού με στόχο η κάθε πόλη που συμμετέχει στο δίκτυο να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του. Πιο συγκεκριμένα, για δύο ημέρες σε όλη την Ευρώπη όλα τα οινοποιεία διοργανώνουν εκδηλώσεις για το κρασί.

Με αφετηρία το πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας των μελών της και θέλοντας να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο γεγονός σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, μέσω του δικτύου των 8 διαδρομών των «Δρόμων του Κρασιού», έχει θεσμοθετήσει ένα αντίστοιχο γεγονός έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να εμπλουτίζεται και οι Έλληνες και ξένοι καταναλωτές κάθε Μάιο να το περιμένουν και να συμμετέχουν σε αυτό.
δρομοι του κρασιου
   
Αποστολή ώς: