ΘΥΡΙΔΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

LOGIN

εγγραφή είσοδος

ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2008 (20-05-2008)

Ένα πρωτοποριακό γαστρονομικό show με τον ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και η Wine Plus μας προκαλούν τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008 (20.00 - 24.00), στη ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, το πρωτοποριακό γαστρονομικό show που με ανυπομονησία περιμένουμε κάθε χρόνο.

Σταθερό ραντεβού εδώ και πέντε χρόνια, η «Βαβυλωνία των γεύσεων» αποτελεί ένα πραγματικό ρεσιτάλ γαστρονομίας, που και φέτος θα περιέχει πολλές εκπλήξεις.

Στο βασικό κομμάτι της εκδήλωσης, την Παράσταση Γαστρονομίας, ο αγαπημένος Ηλίας Μαμαλάκης με συμπαρουσιαστή τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, μας υπόσχονται ένα γαστρονομικό ταξίδι σε γευστικές γωνιές της Ελλάδας.

Φέτος οι κορυφαίοι chef γνωστών πεντάστερων ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, ο Michel Jost (Hyatt Regency), ο Στέφανος Χατζηαντωνίου (Les Lazaristes) και ο Λεωνίδας Ιορδάνης (Eagles Palace) θα ανέβουν στη σκηνή του κλειστού θεάτρου της Μονής Λαζαριστών για να μαγειρέψουν «ζωντανά» από ένα πιάτο. Η παράσταση θα ολοκληρωθεί με το γλύκισμα που μπροστά στα μάτια μας θα ετοιμάσει o γνωστός ζαχαροπλάστης της πόλης, Παύλος Τερκενλής.

Καθ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, στον υπαίθριο χώρο της Μονής Λαζαριστών θα μπορούμε να δοκιμάζουμε εκλεκτά προϊόντα γαστρονομίας: παραδοσιακά ελληνικά ζυμαρικά, παρθένο ελαιόλαδο, ντολμαδάκια από αμπελόφυλλα, τυριά, αρωματικά αλάτια και ζάχαρη, δροσιστικούς χυμούς, τυπικά προϊόντα της Χίου και της Χαλκιδικής.

Μαζί τους υπέροχα κρασιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας: Κτήμα Εύχαρις λευκό 2007, Άννασα 2005 της Mediterra Οινοποιητική, Thema ροζέ 2007 του Κτήματος Παυλίδη, Veriki Grain rose 2007 του Κτήματος Χατζημιχάλη, Βυσσινόκηπος 2007 του Κτήματος Παλυβού, Cabernet – Merlot 2005 της Οινοποιίας Αρβανιτίδη, Παραπορτιανό λευκό 2007 και ερυθρό 2006 της Αμπελώνας Μυκόνου, 2 ελιές 2005 της Κυρ-Γιάννη, Ροδίτης 2007 της Οινοποιίας Συμεωνίδη, Καλλίστη 2007 της Μπουτάρη Οινοποιητική, Ρομπόλα 2007 της Gentilini, Μαλαγουζιά 2007 του Κτήματος Πόρτο Καρράς, Ψηλές Κορφές 2007 της Ε.Ο.Σ. Σάμου, Sauvignon Blanc 2007 της ΙΝΟ, Άβδηρος λευκός 2007 του Κτήματος Βουρβουκέλη.

Θα δροσιστούμε με αναψυκτικά και φυσικά αφρίζοντα ή ήρεμα νερά.

Θα ξεφυλλίσουμε βιβλία μαγειρικής, γαστρονομίας αλλά και για τα μυστικά του κρασιού.

Και φεύγοντας, θα πάρουμε μαζί μας τις συνταγές, αλλά και ένα νόστιμο δώρο-έκπληξη.

Συνταγές και προϊόντα που παραπέμπουν σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Πληθωρικές ιδέες και έξυπνες υλοποιήσεις, μας επιβεβαιώνουν ότι το ελληνικό ευ ζην ουδέποτε είχε σχέση με τη μονοτονία!

Η Βαβυλωνία των Γεύσεων εξελίσσεται σε μια ετήσια εκδήλωση που συμβάλλει στη γαστριμαργική μας ευρυμάθεια.

Πληροφορίες

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, τηλ. 2310 589200

Wine Plus, τηλ. 2310 888311, e-mail: info@wineplus.gr, www.wineplus.gr

Ευχαριστούμε θερμά όλους τις εταιρείες που συμπαραστέκονται ως χορηγοί και χορηγοί επικοινωνίας.

Μεγάλος χορηγός

Autopoint Volvo

Χορηγοί

Misko – Γεύσεις Ελλάδας, Νουνού Gold, Νουνού Telia, Ελαιόλαδο Φαλασάρνη, Αμπελόφυλλα της Μαριάννας, Salt Sugar Spices, Thessa, Liebherr, San Pellegrino, Acqua Panna, Les Lazaristes, Redecoration, Ianos Βιβλιοπωλεία

ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2008
ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2008
 
Αποστολή ώς: