ΘΥΡΙΔΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

LOGIN

εγγραφή είσοδος

Για το έργο της ανάπλασης στην πλατεία των Δώδεκα Αποστόλων (31-03-2017)

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο (27 Μαρτίου 2017), υπερψηφίστηκε η οριστική παραλαβή της ανάπλασης στην Πλατεία των Δώδεκα Αποστόλων, που διατηρεί μεγάλη σημασία τόσο για την γειτνίασή της με τα βυζαντινά τείχη όσο και ως δημόσιος χώρος σε μια εξαιρετικά πυκνοδομημένη περιοχή.
Ως συνήθως, η διαδικασία της παραλαβής δεν βρήκε τίποτε μεμπτό, ωστόσο, εμείς στην πρόσφατη βόλτα που κάναμε, βρήκαμε: Σπασμένα και σκουριασμένα κολωνάκια, μικροκαθιζήσεις στο πλακόστρωτο, αστοχίες σε παρτέρια καλλωπισμού των βυζαντινών τειχών. Και βέβαια, ελάχιστο πράσινο, καθώς οι μελέτες που εκπονεί ο Δήμος συνεχίζουν κοντόθωρα να προκρίνουν την κυριαρχία του τσιμέντου σε κάθε γωνιά των δημόσιων χώρων της πόλης.
Εμείς καταψηφίσαμε την παραλαβή του έργου, και κομίσαμε τις φωτογραφίες-τεκμήρια από την μικρή επίσκεψη που κάναμε σε αυτό. Η ένστασή μας δεν αφορά μόνο επί του αποτελέσματος της συγκεκριμένης κατασκευής, αλλά και επί της φυσιογνωμίας της -καθώς αποτυγχάνει να αναδείξει τις οικολογικές και ιστορικές αρετές που χαρακτηρίζουν αυτήν την μικρή γωνιά, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες πλευρές του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Υ.Γ. Τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που καταγράφονται στις φωτογραφίες, και, σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων έχουν να κάνουν ιδίως με αστοχία στις κλίσεις του πεζοδρόμου, και η οποία πολύ συχνά προκαλεί πλημμύρες σε υπόγεια που βρίσκονται πέριξ της πλατείας.
πλατεία των Δώδεκα Αποστόλων
πλατεία των Δώδεκα Αποστόλων
πλατεία των Δώδεκα Αποστόλων
Αποστολή ώς: